Brukswebben

DOG-LEX
 

Här kommer du att kunna läsa hundrelaterade tankar från hela världen

TV3,s program ”Jagad av hundar” är en parodi på
Spökhuset på Gröna Lund!

Trailern gav sken av att det var inspelat här i landet med svenska hundar, vilket gjorde ansvarsfulla och seriösa skyddshundsförare upprörda.
Man ser ganska snabbt att det är mycket falska sekvenser och klipp för att höja ”spänningen”. Allt är i högsta grad oansvarligt !!!

Programmet är inspelat i Litauen nära den vitryska gränsen, där tre svenska killar skall hitta 3 nycklar och kunna vinna 175 tusen. De utsätts för olika skrämmande föremål och spöken mm och man undrar direkt om deltagarna inte fattar att detta är en inspelning? De beter sig som fjortisar i Spökhuset på Gröna Lund!

Det som är enormt störande är när TV3,s Max Lagerbäck säger: Alla de 15 medverkande vovvarna i Jagad av hundar är IPO-tränade och skyddshundstränade. De har dessutom fått specialutbildning inför inspelningen av programmet.

Jo visst syns det att alla jagar ryggsäcken, men det syns också att flera av hundarna bär dubbla halsband, ett stryphalsband och ett brett svart halsband, vad det nu kan vara för styrka på det?

Vid ett förföljande kan man se att en hund som inte ligger först viker kraftigt av till vänster vid slutets timmervägg, i stället för som naturligt vore kasta sig upp efter bytet=ryggsäcken. Det är knappast en klicker som fick den att göra den tvära vändningen.

Det är bra att SKK agerar från hundägarsidan, men vad gör SBK? De borde gå ut med ett skarpt meddelande, om att detta på inget vis får blandas ihop med våra tävlingshundar!

När TV3 programledare tycker: att det är sinnessjukt coolt och ger en adrenalinrusch att springa ifrån aggressiva hundar, så hoppas jag att hon snubblar nästa gång.

Till sist om programmets hundar inte lyckats slita loss ryggsäcken eller rättare sagt om den inte lossnat från den sista flyende deltagaren i gårdagens program och fler hundar hunnit fram, var tror ni då att betten hade suttit och vilket hundslagsmål det hade kunnat bli.

”Jagad av hundar” är ett oansvarligt program som uppmuntra oseriös hundägare till att anordna "Chicken race" av den här typen. Tro mig!

KIA

==================

Rapporter från Världsledande Djurrättsorganisationer visar att upp till 10,000 Greyhounds s.k. "Galgos" hängs varje år vid slutet av jaktsäsongen i Spanien!

Råheten är ofattbar, men tyvärr sann !

Bönder och jägare på det spanska bondlandet lever under jaktsäsongen på sina Greyhound (s.K. Galgos) som dom använder till harjakt. Dessa hundar lever under miserabla och grymma förhållanden.

Efter jaktsäsongens slut hänger bönderna/jägarna dom eller bara lämnar dom vind för våg.

Av gammal hävd och tradition av machomentalitet hängas hundarna. En sermoni som går under namnet "piano player"  eftersom hundarna hängs så lågt att dom kan nudda baktassarna i marken. Hängningen blir på så sätt plågsammare och tar längre tid. De hundar som har jagat bättre hängs högt och på det viset inträffar döden snabbare.Fler vidriga bilder - Klicka här

EU-kommissionens ordförande José Manuel Durao Barroso har tillsänts över 600.000 namnunderskrifter från WSPA som kräver en hårdare lag mot djurplågeri och som påföljd ger långa fängelsestraff. Men det spanska samhället är knappast mottagligt, tjurfäktningar är ju fortfarande populära! trots åratals av protester. Men det gäller att aldrig ge upp !

E-maila en protest till spanska jordbruksdepartementet e-mail: infopsoe@psoe.es den fungerar fortfarande !
Här är ett förslag till protest:
Sir,

I recently learned about the barbaric and violent treatment of the Galgos/Greyhounds in Spain. I am horrified. I will not travel to Spain or buy Spanish products until Spain changes its laws to protect hunting/sporting or abandoned dogs the same way pets are protected. Civilized societies have laws that protect ALL DOGS from neglect, abuse and torture. Please do the right thing and enact laws to protect these innocent creatures. Thank you.

 

Som sagt, bojkotta spanska viner och semesterresor, så kanske dom vaknar upp !!!

Kia
Läs BBC artikel

==================

Import av hund- och kattskinn förbjuds

Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist meddelade på måndagen att ett förbud för import av katt- och hundskinn kommer inom kort att föreslås av regeringen.

Förslaget till riksdagen skulle egentligen ha varit klart före nyår, men den tidsgränsen kommer man dock att missa.

Hund- och kattskinn produceras främst i asiatiska länder och används oftast för pälsdetaljer på kläder. En tv-dokumentär som avslöjar en grym hantering av djuren har skapat stor upprördhet i flera EU-länder. I Italien och Danmark har man redan infört möjligheter att stoppa import av hund- och kattskinn.

==============================

Affischen ska chocka fram importförbud av hund- och kattskinn

STOCKHOLM. I morse möttes jag och många hundägare av affischer som uppmanar dem att sälja djuren och tjäna pengar på pälsen. Den som knappar in sig på www.furexport.se kommer till texten ”Som tur är finns inte den här tjänsten i Sverige. Men i vissa asiatiska länder pågår denna verksamhet hela tiden.

Hela dagen har levande flådda hundar susat runt i min inre syn eller legat filéade på guldfat som exotiska rätter. Spyfärdig har jag varit flera gånger i timmen och kan inte glömma bilderna från affischerna i morse.

Till råga på allt får jag ett mail från en uppfödare som sålt en valp i god tro till en familj och sedan får reda på att dom sålt den vidare till Japan efter två veckor. Sorgen, ilskan och bedrägeriet uppfödaren utsatts för har inga gränser. Ändå orkar hon skicka runt sin "storry" för att varna andra. (Jag kommer att skriva om det i en senare artikel)

Att det säljs hund- och kattskinn som detaljer på jackor och skor i Sverige har bevisats i reportage flera gånger, men ännu har den svenska socialdemokartiska regeringen inte tagit beslutet om importförbud trots att flera EU-länder har gjort det.

Hundar och katter blir päls i Asien
Handel med hund- och kattpäls är vanligt. Det finns inga regler för hur slakten ska gå till och det är inte ovanligt att djuren flås levande, för att pälsen inte ska skadas. Deras päls märks sedan om och säljs i Europa till ovetande konsumenter.

Hundpäls går bland annat under namnen Gae-wolf, Sobaki, Asian jackal, Gou-pee, Kou pi, Gubi, China wolf, Asian wolf, Pommern wolf, Loup d´Asie, Asiatic raccoon dog, Corsac fox, Dogues du Chine.

Hundskinn kan heta Special skin, Lamb skin, Mountain goat skin, Sakhon, Nakhon lamb skin.

 


Marknad med slakt av hundar

Slakt av hundar
I Asien slaktas miljontals hundar om året för att bli päls och mat; deras kött ses ofta som hälsokost som har läkande och potenshöjande effekter. Man tror att mycket adrenalin gör köttet nyttigare och godare. För att höja adrenalinhalten i blodet torteras hundar till döds, genom flera olika fantasifulla metoder.

Kia


==============================
 

Extreme make over ! = Stympning

Trots att jag idag har en kanonsnygg schäfer som skulle få ordförande för Svenska Schäferhundsklubben att kippa efter andan, är mitt intresse för utställningar stendött. Efter att på 80-talet med samma hund först fått en 3:a och sen en 1:a, insåg jag det totalt oseriösa med denna verksamhet. Anledning till att jag ändå ordar om företeelsen är den totalt sjuka inställning som råder bland många av utövarna.

Min ras schäfer avlas till ett ofunktionellt utseende medan Dobermann stympas till det.

Alla vet vi att det i Sverige råder kuperingsförbud. Det är med andra ord förbjudet att stympa hundar. Denna självklara sak är mycket svår att acceptera för vissa, då en kuperad Dobermann inger någon sorts sjuk status. Inköpet av Dobermann blir då från länder där det fortfarande är tillåtet. Där finns också fortfarande möjligheten att ställa ut sina stympade hundar.

Då många har den något lustiga inställningen att ett stympat djur är vackrare än ett som inte stympats, har det vuxit upp en marknad kring detta, dvs. vill man absolut ha en stympad hund och är villig att betala för detta finns alla möjligheter lösa det.

Nu är det så att hunden stympas ju inte för sin egen skull eller för att den skall må bättre, utan det finns något mycket mer påtagligt som styr denna marknad nämligen pengar.

Vad gör det då om hundarna utsätts för lite extra lidande och man t.o.m. kringgår reglerna i dom länder där kupering fortfarande är tillåtet. Finns inte tillräckligt många valpar att kupera när efterfrågan är stor, kan man alltid kupera unghundar. Huvudsaken att kassaklirret är det rätta. Sen är det så att det inte bara gäller att kapa öronen, den färdiga produkten skall dessutom vara tilltalande för dom perversa köparna. Därför måste valparna/unghundarna  underkastas en mycket smärtsam och tidvis flera månader lång karens med bandagering. För att fixera öronen i den önskade positionen kan man exempelvis stoppa ner plaströr (typ elrör) i hundens hörselgång så att allt sitter på plats.

Sen skall allting tejpas ihop och även om det inte är meningen att det skall vara lufttätt, så blir det så. Vad ett plaströr i en livlig unghunds öron framkallar för smärta när den rör sig kan inte vara svårt att föreställa sig. Men strunt samma, alla tjänar pengar och det sjuka packet som skapar efterfrågan har nåt att visa upp.

Lothar Marunga